Şeful ANAF: Solicit angajaţilor să reia lucrul. Voi încerca să găsesc soluții

 

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan Stan, a reacţionat, luni, la protestul spontan al angajaţilor Fiscului, declanşat în special ca urmare a proiectului legii salarizării bugetarilor, cerându-le să reia lucrul, în condiţiile în care i-a asigurat că va face toate demersurile necesare pentru ca nemulţumirile lor să fie auzite şi pentru a fi găsite soluţii la revendicările salariaţilor.

„Nemulţumirile sindicatelor sunt legate de legea salarizării. Am avut deja discuţii cu liderii de sindicat. Le-am ascultat revendicãrile. Am depus la Guvern propunerile de modificare a legii, în sensul eliminarii discrepanţelor si al menţinerii sporului de 15%. În mod onest şi deschis suntem în dialog permanent cu aceştia”, a afirmat Stan, citat într-un comunicat al ANAF.

„Le solicit şi pe aceasta cale sã îşi reia lucrul şi îi asigur cã în calitatea mea de preşedinte voi face demersurile necesare pentru ca nemulţumirile lor sã fie auzite si sã gãsim soluţii în vederea bunei functionãri a activitãţii instituţiei”, a completat preşedintele ANAF.

Câteva sute de angajaţi din finanţe protestează, luni, în faţa ministerului, în contextul în care mii de salariaţi din direcţiile de finanţe publice din întreaga ţară au declanşat un protest spontan nemulţumiţi de proiectul legii salarizării.

Angajaţii din vămi s-au solidarizat cu salariaţii din Finanţe şi au declanşat şi ei o acţiune de protest sub forma ”excesului de zel”, astfel că toate maşinile care trec prin punctele de frontieră vor fi controlate amănunţit.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS