Confidenţialitate

EXCLUSIV Șeful ANAF, la Interviurile Europa FM: Fiscul a confiscat bunuri în valoare de 130 de milioane de lei de la persoanele condamnate definitiv

Multe dintre bunurile confiscate de la persoanele condamnate definitiv au fost deja valorificate. ANAF a obținut de exemplu 1 milion de lei după ce a vândut o vilă confiscată – a spus șeful instituției, Dragoș Doroș, la Interviurile Europa FM.          

“De la începutul anului, avem un departament care e botezat de noi Executări Silite, cazuri speciale, care se ocupă numai cu valorificarea bunurilor care au fost confiscate de instanță. A început să lucreze din martie și cumva ne-am făcut un plan, pe care îl respectăm și suntem chiar înaintea lui.

Am executat deja bunuri de 130 de milioane de lei și încă vreo 8 milioane de lei din plăți voluntare. Vreau să vă zic că am vândut terenuri, vile, apartamente, acțiuni, societăți comerciale și astea sunt lucruri care s-au întâmplat, în premieră, la ANAF, în acest an.” – a spus Dragoș Doroș.

Întrebat care este cel mai valoros bun vândut, Dragoș Doroș a răspuns: ”Am vândut o vilă de 1 milion de euro, dar am avut acțiuni de o sumă mai mare de 1 milion de euro”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 În privința românilor care și-au ascuns averile în paradisuri fiscale din străinătate, șeful ANAF, Dragoș Doroș spune că până acum au fost verificate doar 30 de persoane, dar sunt peste 100 de dosare în lucru.

” În interiorul ANAF este un departament care se ocupă de persoanele cu averi mari. Acest departament care nu are o producție spectaculoasă, în acești ani și-a făcut faza de documentare. De acum încolo, urmează să apară rezultate mai bune.” – a precizat șeful ANAF, Dragoș Doroș.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit jurnaliștilor de la Rise Project, 100 de români înstăriți ar fi apelat la o casă de avocatură din Panama pentru a-și ascunde averea prin intermediul unor firme offshore.

Pe listă apar, între alții, oamenii de afaceri Ion Țiriac și Corneliu Iacobov.