Confidenţialitate

Șeful ANAF îl numește “mafiot” pe liderul sindical al Sed Lex / Replica lui V. Marica: “Are hoteluri în centrul Bucureștiului”

Război deschis între președintele ANAF, Gelu Diaconu, și liderul sindicatului Sed Lex Vasile Marica.

Pe de o parte, șeful Fiscului îl numește pe Vasile Marica  ,,un personaj nociv, parazit al sistemului,,.

De partea cealaltă,  liderul sindical spune că Gelu Diaconu abuzează de funcție în timp ce a acumulat averi uriașe printre care și  hoteluri în centru Bucureltiului, deși este bugetar.

Conflictul dintre cei doi a dus la organizarea unui protest al angajaților de la Finanțe, protest care este în desfășurare la această oră.

și care ar putea duce la oprirea activității la unele instituții ale Fiscului.

 

Conflictul personal dintre șeful Fiscului și liderul Sed Lex s-a acutizat după ce luni, Gelu Diaconu i-a demis pe directorii generali ai direcțiilor regionale ale Finanțelor publice din Timișoara și Iași.

Șeful fiscului i-a acuzat că cei doi au refuzat să aplice un ordin emis de el.

Ordinul le impunea șefilor de la Fisc să ceară la București prezența unui membru din cadrul Direcției de Integritate ori de câte ori  organizează concursuri de promovare.

Demiterea șefilor de la ANAF Timișoara și Iași l-a determinat pe președintele sindicatului Sed Lex Vasile Marica să organizeze proteste ale angajaților de la Finanțe. Vasile Marica îl acuză pe Gelu Diaconu că trimite inspectorii de integritate în teritoriu doar acolo unde vrea. Mai mult, sindicalistul susține că nepoata șefului ANAF ar fi fost tratată preferențial atunci când a câștigat un concurs în cadrul ANAF.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În replică la decizia liderului Sed Lex de a organiza proteste, șeful Fiscului a dat un comunicat de presă în care spune că Vasile Marica se opune reformei ANAF.

“Vasile Marica, veriga de legătură dintre grupurile de interese locale și câțiva locotenenți personali ai acestuia speriați de gândul că nu-și mai pot negocia funcțiile prin cârciumi, crede că mai poate manipula opinia publică cu un protest împotriva modernizării ANAF,, precizează șeful ANAF într-un comunicat trimis redacției. Europa FM a încercat să discute telefonic cu șeful ANAF însă acesta nu a răspuns solicitării.

Replica lui Vasile Marica este la fel de dură. Liderul sindical îl acuză pe șeful Fiscului că deține mai multe hoteluri în centrul Bucureștiului. În declarația de avere a demnitarului nu apar însă imobilele despre care Vasile Marica spune că ar aparține lui Gelu Diaconu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Să mai spunem că nici șeful Fiscului și nici cel al Sindicatului care îi reprezintă pe angajații de la Finanțe nu au protestat public față de decizia Guvernului Ponta care, pe ultima sută de metri a anulat majorarea salarială de peste 2o la sută pentru angajații ministerului, majorare pe care tot guvernul o aprobase cu doar două săptămâni mai devreme.