Șeful ANAF, despre proteste: Comportamentul unor angajați, sub demnitatea funcționarului public

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Bogdan Nicolae Stan, a făcut un apel către toți directorii din direcțiile generale ale finanțelor publice să asigure funcționarea activității instituției în contextul protestului din ultimele zile.

Bogdan Stan a declarat că unii angajați ai fiscului au avut un ”comportament sub demnitatea statutului funcționarului public”.

Șeful fiscului le-a cerut directorilor să respecte legea în acest caz.

”Președintele ANAF, domnul Bogdan Nicolae Stan, le-a solicitat astăzi directorilor  din direcțiile generale regionale ale finanțelor publice, în cadrul unei videoconferințe, să asigure o bună funcționare a activității instituției în relația cu contribuabilii și să respecte prevederile legale, pe fondul derulării protestului din ultimele zile”, se arată într-un comunicat de presă al ANAF.

Potrivit șefului ANAF, în ultimele zile, unii dintre funcționarii care protestau au refuzat plățile către Trezorerie. Și comportamentul angajaților a lăsat de dorit atunci când contribuabilii au încercat să-și rezolve problemele la ghișee.

În plus, și încasările au fost afectate, a declarat Bogdan Stan.

”Ni s-au raportat mai multe situații în care plățile către Trezorerie au fost refuzate în ultimele zile de către funcționari care protestau. La Timișoara, de exemplu, au existat angajați ai ANAF al căror comportament a fost sub demnitatea statutului funcționarului public. În multe administrații financiare, încasările au fost afectate, din cauza protestelor înregistrate, inclusiv la punctele de lucru ale departamentelor de Trezorerie si contabilitate publică. Le cer să nu mai blocheze activitatea, acest lucru este ilegal. Mi-am exprimat deschiderea pentru un dialog permanent cu liderii de sindicat. Însă, orice protest trebuie sa respecte legea, ori, in cazul acesta, cadrul legal a fost de mult timp depășit”, a declarat Bogdan Nicolae Stan.

Președintele ANAF le-a cerut directorilor executivi să discute cu reprezentanții sindicatelor din finanțe și să gasească împreună o soluție prin care să se asigure buna desfășurare a activității instituției.

„Blocarea, chiar și pentru o perioada scurtă de timp, a activității de colectare are repercusiuni nedorite și de multe ori, greu de contorizat, asupra întregii societăți”, a mai precizat șeful ANAF.

Citește și: Proteste ale angajaţilor Finanţelor din Galaţi, Dolj, Arad, Timişoara, Craiova, Constanţa și Vaslui

 





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS