Proteste ale angajaţilor Finanţelor din Galaţi, Dolj, Arad, Timişoara, Craiova, Constanţa și Vaslui

Angajaţii Finanţelor Publice din Galaţi, Arad, Dolj, Timişoara, Craiova, Constanţa, Vaslui au declanşat, marţi dimineaţă, pentru a doua zi consecutiv, proteste spontane. Angajații au ieșit în faţa sediilor instituţiilor şi au închis ghișeele, nemulţumiţi de salarii.

Toţi angajaţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Galaţi au declanşat, marţi dimineaţă, un nou protest spontan, nemulţumiţi de nivelul salariilor, activitatea instituţiei fiind blocată. Sindicatul Sed Lex din cadrul AJFP Galaţi are peste 400 de membri.

Şi aproximativ 300 de salariaţi ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Dolj au ieşit din nou, marţi dimineaţă, în faţa sediului unităţiii, nemulţumiţi de proiectul Legii salarizării unitare. Activitatea cu publicul a fost suspendată timp de două ore.

În judeţul Arad, aproximativ 470 de angajaţi din finanţe protestează spontan pentru a doua zi consecutiv. Ghişeele şi serviciile publice nu au fost deschise deloc marţi dimineaţă.

Miercuri, o delegaţie a sindicaliştilor arădeni va pleca la Bucureşti, pentru a se întâlni cu ministrul Finanţelor.

Protestul funcţionarilor de la Direcţia de Finanţe Publice Timişoara a început luni dimineaţă. Şi aproximativ 50 de angajaţi de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa protestează din nou marţi, faţă de o posibilă scădere a salariilor.

Angajaţii din vămi s-au solidarizat cu salariaţii din Finanţe şi au organizat o acţiune de protest sub forma ”excesului de zel”, astfel că toate maşinile care au trecut prin punctele de frontieră au fost controlate amănunţit.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS