Confidenţialitate

Șefii partidelor primesc cadou de la Guvern protecție de la SPP

La mai puțin de 48 de ore de la accident, în Monitorul Oficial a fost publicată o ordonanță de URGENȚĂ emisă de Guvern care le dă dreptul ȘI  președinților de partide parlamentare să beneficieze de protecția SPP.

Astfel, legea privind funcționarea Serviciului de Protecție și pază a fost modificată.

Mai mult, în modificarea operată de Guvern, se spune că și alte persoane pot beneficia , LA CERERE de protecție, însă cu aprobarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

 

Până la articolul 3 inclusiv, ordonanța de urgență se referă la cumpărarea două mașini pentru Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat, ORNISS și necesarul de carburanți.

Apoi, la articolul 4 , OUG vorbește despre modificarea legii nr. 191/1998 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Protecţie şi Pază,  lege adoptată de Parlament.

Astfel, Ordonanța prevede că: ,,Serviciul de Protecţie şi Pază poate asigura protecţie şi preşedinţilor de partide parlamentare,, am încheiat citatul dar și că SPP ,,poate asigura protecţie unor demnitari şi foşti demnitari, precum şi altor persoane, la cererea acestora.”

În plus, potrvit ordonanței Activitatea Serviciului de Protecţie şi Pază constituie secret de stat.

Ordonanța de Urgență nu a fost publicată de Guvern pe site-ul său, însă adoptarea ei a fost confirmată pentru Europa FM de reprezentanții Biroului de Presă.

Solicitați să spună a cui a fost ideea modificării legii de funcționare a Serviciului de Protecție și Pază, reprezentanții Guvernului nu ne-au oferit încă un răspuns.

Ordonanța este semnată de premierul Victor Ponta și contrasemnată nu de ministrul de Interne, Gabriel Oprea, ci de adjunctul său, secretarul de Stat Ilie Botoș.