Șefii firmelor de salubritate, convocați la Primăria Capitalei

Reprezentanții firmelor de salubritate care au contracte în București au fost convocați la ora 13, la Primăria Capitalei, pentru începerea curățeniei de primăvară.

După topirea zăpezii, în București, multe coșuri de gunoi sunt arhipline la prânz, străzile sunt murdare, iar multe trotuare din centrul capitalei (de care răspund sectoarele 3,4 și 5) sunt sparte, pline de gropi, gunoaie și fecale de animale.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, spune că deocamdată, nu se pune problema împărțirii de amenzi, nici măcar locatarilor.

Asta deși, anul trecut, Consiliul General a mărit amenzile până la 5.000 pentru aruncarea gunoiului la întâmplare sau necurățarea trotuarelor din fața proprietății.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nici în Sectorul 2, situația nu este mai bună.

Teodor Conteanu, director de producție la firma Supercom, care are contract cu Primăria,  spune că zilnic, firma sa adună până la o sută de tone de gunoi aruncat la întâmplare de populație.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În Sectorul 3, pentru a preveni împrăștierea gunoiului, firma Rosal a montat mai multe colectoare de deșeuri îngropate dar și depozite de pungi pentru mizeria produsă de animale.

Vasile Ropotă, director în cadrul companiei, se plânge că acestea din urmă se fură în cel mult o zi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În alte orașe din lume, primăriile au reușit să mențină străzile curate dând amenzi care merg de exemplu, până la 70 de euro pentru aruncarea unui muc de țigară pe stradă.

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS