Şefi din Jandarmerie şi un secretar de stat din MAI, citaţi la Parchetul General

Mai mulţi şefi din Jandarmerie şi un secretar de stat din Ministerul de Interne sunt citaţi, vineri, la Parchetul General.

Procurorii ar urma să le aducă la cunoştinţă acestora că au calitatea de suspect în dosarul privind protestul antiguvernamental înăbuşit la 10 august.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres,  aceştia ar fi cercetaţi în legătură cu intervenţia brutală a jandarmilor.

Primii chemaţi la Parchet sunt colonelul Ionuţ Cătălin Sindile, şeful Jandarmeriei Române, şi prim-adjunctul acestuia, colonelul Sebastian Cucoş. Cei doi ar urma să fie cercetaţi pentru complicitate la abuz în serviciu şi la participaţie improprie la purtare abuzivă.

În faţa anchetatorilor va ajunge şi maiorul Laurenţiu Cazan, şeful Jandarmeriei Bucureşti, cercetat pentru abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals.

Citaţie la Parchet a primit şi comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI. În cazul acestuia, cercetările se fac pentru complicitate la abuz în serviciu şi participaţie improprie la purtare abuzivă.

Procurorii militari anchetează modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august, după ce au înregistrat aproape 800 de plângeri penale din partea unor persoane care au avut de suferit în urma bătăilor primite sau din cauza gazelor lacrimogene folosite de forţele de ordine.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS