Confidenţialitate

Șefi de direcții silvice din țară, schimbați în urma unei campanii de șantaj, arată o anchetă Recorder

Mai mulți șefi de direcții silvice din întreaga țară au fost schimbați din funcție în urma unei campanii de șantaj coordonate de la vârful Ministerului Mediului, arată mai multe înregistrări telefonice intrate în posesia Recorder.

Investigația scoate la iveală că șefii de direcții silvice erau amenințati cu anchete penale, astfel fiind determinați să demisioneze, iar apoi în funcție ajungeau membri PNL.

Secretarul de stat în ministerul mediului, Gelu Puiu, ar fi amenințat mai mulți directori de direcții silvice cu trimiterea Corpului de control, astfel încât să îi determine să demisioneze. Ei ajunseseră în respectivele funcții prin concurs, deci nu puteau fi înlăturați prin decizii politice.

Gelu Puiu i-ar fi raportat ministrului mediului de atunci, Costel Alexe, care i-a cerut să se ocupe punctul de anumite situații, cum ar fi schimbarea conducerii de la Direcția Silvică Sălaj.

Secretarul de stat a negat orice implicație. Europa FM l-a contactat și pe fostul ministru Costel Alexe, care a refuzat să prezinte punctul său de vedere.

Pe parcursul unui an, au fost schimbați 16 directori ai direcțiilor silvice din toată țara. În locul lor au fost aduși membri PNL sau persoane susținute de Partidul Național Liberal, susțin jurnaliștii de la Recorder.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

  • Sonia Teodoriu