Șefa Hexi Pharma, Flori Dinu, dusă în fața judecătorilor în vederea arestării

Directoarea generală a firmei Hexi Pharma, Flori Dinu, este dusă astăzi în fața judecătorilor de la Judecatoria Sectorului 5 în vederea arestării preventive.

Procurorii de la Parchetul General o acuză pe șefa companiei Hexi Pharma de săvârșirea a 128 de infracţiuni de înşelăciune, majoritatea în formă continuată şi de participare improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.

De asemenea, magistrații care anchetează aprovizionarea spitalelor cu dezinfectanți diluați dar și moartea patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, l-au pus sub acuzare și pe chimistul companiei.
Acesta a fost pus sub control judiciar.

În ultimele zile, anchetatorii au făcut percheziţii la sediul din Capitală al firmei Hexi Pharma, de unde au ridicat documente şi medii de stocare a datelor.

Percheziţiile au fost făcute la scurt timp după ce fosta soţie a lui Dan Condrea, Laura Georgescu, a declarat presei că în calculatorul lui Condrea erau liste cu numele unor persoane care ar fi primit bani pentru ca afacerile Hexi Pharma să fie protejate inclusiv de reprezentanții unor partide.

Pe de altă parte, procurorii au anunțat că au reconstituit, parţial însă, traseul parcurs de Dan Condrea duminica trecută, atunci când a murit după ce a intrat cu mașina ăntr-un copac.

Totodată, s-a dispus efectuarea unor analize ADN şi au fost audiaţi mai mulți martori.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS