Confidenţialitate

Şefa DSP Bucureşti a demisionat

Șefa Direcției de Sănătate Publică București, Cristina Pelin și-a înaintat demisia miercuri, potrivit oficialilor din Ministerul Sănătăţii.

Demisia vine în contextul în care, în spaţiul public şi pe reţelele de socializare, reprezentanții DSP Bucureşti au fost acuzați că nu răspund la telefon. Demisia Cristinei Pelin a fost acceptată de ministrul Sănătății, Victor Costache. Potrivit recomandărilor autorităților, persoanele care consideră că au simptome suspecte, care au călătorit în zone de risc, care au intrat în contact cu persoane infectate sau cu persoane care au călătorit în zone cu risc de infectare trebuie  să sune la numărul de urgență 112 sau la DPS București / DSP-ul județean, apoi să aștepte să fie preluați cu ambulanța de acasă.

Direcția de Sănătate Publică București, condusă la acea vreme tot de Cristina Pelin, a mai fost implicată într-un scandal răsunător în urmă cu un an, când i-a eliberat parafă de medic lui Matteo Politi, italianul cu 8 clase care a pretins că este medic și a operat la 5 clinici private din Capitală.

În România sunt 47 de pacienţi confirmaţi cu noul virus, iar cei mai mulţi sunt în Bucureşti.