Confidenţialitate

Șefa Comisiei pentru drepturile omului din Parlamentul European și-a dat demisia, în urma scandalului Qatargate

Șefa Comisiei pentru drepturile omului din Parlamentul European demisionează în contextul scandalului Qatargate. Potrivit site-ului Politico, citat de Libertatea, eurodeputata socialistă Maria Arena nu și-a declarat vizita plătită de Qatar.

Tot o vizită nedeclarată pe banii guvernului de la Doha a făcut și Cristian Bușoi, șeful comisiei de Industrie și Energie a Parlamentului European.

Maria Arena a renunțat la funcție acuzând atacurile jurnaliștilor și ale rivalilor politici în contextul scandalului Qatargate, în care foști și actuali oficiali ai instituției sunt acuzați că au luat mită de la autoritățile de la Doha.

Ziarul Libertatea reamintește că eurodeputata se retrăsese temporar din funcție după izbucnirea scandalului iar demisia sa a venit la câteva ore după ce site-ul Politico a publicat un articol în care a dezvăluit că nu a declarat că autoritățile de la Doha i-au plătit zborurile și cazarea pentru o călătorie în Qatar.

Maria Arena a dat vina pe secretara sa, care nu ar fi completat corespunzător declarația necesară. Ea a spus că nu este implicată în niciun fel în scandalul Qatargate dar că demisionează pentru a-și proteja imaginea și activitatea desfășurată de Comisia pentru drepturile omului a Parlamentului European.

Comisia pe care Maria Arena o conducea din 2019 are însă legături cu mai mulți suspecți din ancheta scandalului de corupție, iar eurodeputata a avut o atitudine indulgentă față de Qatar, țară acuzată de încălcarea drepturilor omului, notează Libertatea.

Foto: Shutterstock

Citește și: Eurodeputații au suspendat dosarele legislative referitoare la Qatar, inclusiv cele legate de liberalizarea vizelor