Șef al Poliției de Frontieră Giurgiu, urmărit penal pentru șantaj

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au cerut urmărirea penală, sub control judiciar, pentru 60 de zile, a lui Ifrim Ionuț, șeful al Poliției de Frontieră Giurgiu, la data săvârșirii faptelor, într-un dosar de șantaj și cumpărare de influență.

El este acuzat că, pe 28 aprilie 2017, a constrâns o persoană să îi dea suma de 60.000 de lei din cei 135.000 de lei pe care îi avea și pe care urma să-i transporte în Bulgaria.

DNA precizează că legislația românească nu obligă persoanele care traversează granițele interne ale Uniunii Europene să declare sumele de bani care se află asupra lor, indiferent de cuantum.

„Inculpatul a luat suma de bani fără să întocmească vreun proces-verbal, amenințând totodată persoana respectivă că îi va face dosar penal și că nu o va lăsa să treacă frontiera de stat din România în Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu”, se arată într-un comunicat DNA.

În cursul lunii mai anul trecut, după o discuție purtată cu proprietarul real al banilor, care știa că cei 60.000 USD au fost reținuți în mod nelegal, inculpatul a restituit suma respectivă în două tranșe.

„Ifrim Ionuț i-a promis unui agent al poliției de frontieră Giurgiu mai multe bunuri, pentru ca acesta din urmă, prin influența pe care o avea asupra colegilor săi de serviciu, să-i determine să nu controleze niște transporturi de mărfuri contrafăcute ce urmau să fie tranzitate prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-române de persoane din anturajul ofițerului de poliție”, mai scris în comunicat.

Dosarul a fost trimis Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS