Confidenţialitate

Primarul municipiului Iași, Gheorghe Nichita, ar fi folosit Poliția Locală în interes personal. Edilul i-ar fi pus pe agenți să spioneze anumite persoane

         Acuzații grave la adresa primarului din Iași – social-democratul Gheorghe Nichita.   Surse judiciare susține că acesta folosea Poliția Locală în interesul său și chiar îi punea pe agenți să urmărească diverse persoane.

În urma perchezițiilor efectuate în acest dosar, la locuința adjunctului Poliției Locale s-au găsit mai multe țigări cu marijuana.

Activitatea Primăriei Iași este blocată încă de joi dimineață din cauza descinderilor pe care procurorii DNA le fac într-un dosar de corupție.

 

Primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, este suspectat de abuz în serviciu, fiind acuzat că îi folosea pe angajații Poliției Locale, instituție subordonată primăriei, să spioneze anumite persoane.

Potrivit unor documente obținute de agenția Mediafax, șeful Poliției Locale îl ținea la curent pe edil cu toate detaliile legate de persoanele urmărite.

Pentru a cunoaşte exact toate detaliile, primarul le-ar fi cerut polțiștilor să-i spună exact cât stau într-un loc persoanele respective, cu cine se întâlnesc, unde pleacă şi de unde vin. Cu alte cuvinte, dorea să cunoască tot anturajul și toate informațiile chiar și despre mașinile cu care se deplasau.

Procurorii DNA au făcut azi percheziții la sediul Primăriei Iași, la Poliția Locală, dar și la vila din Copou a primarului Gheorghe Nichita.

Descinderi au avut loc și la locuința adjunctului Poliției Locale – Georgel Grumeza- de unde au fost ridicate mai multe țigări cu marijuana.

Vizată în acest dosar ar fi și o firmă care se ocupă de curățenia municipiului Iași.

Faptele de corupţie suspectate s-ar fi comis de la începutul anului.

Gheorghe Nichita este primar al orașului Iași din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD, fiind și lider al organizației județene a partidului, precum și vicepreședinte la nivel național.