Şedinţă solemnă în Camera Deputaților, dedicată Revoluţiei din 1989

Şedinţa solemnă a Camerei Deputaților, dedicată împlinirii a 27 de ani de la Revoluţia din 1989, a început cu intonarea imnului național, după care aleșii au ţinut un moment de reculegere în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în timpul manifestațiilor îndreptate împotriva regimului comunist.

Apoi, reprezentanții partidelor au spus câteva cuvinte. Din partea PSD, a luat cuvântul deputatul Iulian Iancu. Acesta a vorbit despre popularitatea tot mai mare a ideologiilor extremiste și de nevoia de solidarizare a tuturor partidelor, indiferent de culoarea politică, pentru a apăra democrația și valorile ei.

Din partea liberalilor, a vorbit deputatul Ben Oni Ardelean. Acesta a amintit de redeschiderea Dosarului Revolutiei și de obligația statului de a face dreptate victimelor. ”Statul român are obligaţia să facă justiţie până la capăt în privinţa crimelor de la Revoluţie. (…) Doar aşa România va merge mai departe împăcată cu sine, doar aşa putem să ne redobândim demnitatea”, a subliniat deputatul liberal.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS