Sedinta maraton la Judecatoria Cluj, in procesul lui Marian Oprisan

Este posibil ca procesul să se apropie de un verdict, în condițiile în care apărătorii tuturor inculpaților din dosar își susțin pledoariile finale.

Ședință maraton la Judecătoria Cluj-Napoca, unde are loc cel mai așteptat termen în procesul în care este judecat președintele Consiliului Județean Vrancea.

Marian Oprişan s-a prezentat, în sala de jduecată, la fel ca şi la termenul precedent.

Ședința a început la ora 10.

Este foarte posibil însă ca procesul să se apropie de un verdict.

Magistratul care judecă acest dosar a respins solicitarea inculpaților pentru efectuarea unei noi expertize, după ce specialiștele angajate au fost reținute de DNA, luna aceasta, sub acuzația că ar fi încercat să aranjeze expertiza în favoarea inculpaților.

Președintele Marian Oprișan este prezent în sala de judecată alături de apărătorul său, Gheorghiță Mateuț, care a cerut instanței achitarea clientului său.

Procurorii DNA, în schimb, au cerut pentru Marian Oprișan condamnarea la o pedeapsă cu închisoarea cu executare.

În aceste momente, apărătorii tuturor inculpaților din dosar își susțin pledoariile finale, după care, cel mai probabil, magistratul le va da și inculpaților ultimul cuvânt.

Așadar, nu este exclus ca la finalul acestei ședințe instanța să rămână în pronunțare.

Reamintim, dosarul Căprioara, în care Marian Oprișan a fost trimis în judecată de DNA pentru mai multe fapte de corupție se află pe rolul instanțelor de mai bine de 8 ani, iar o parte dintre fapte se apropie de prescriere, mai puțin cea de abuz în serviciu.

Marian Oprișan este judecat pentru un prejudiciu de aproximativ 2 milioane de euro.