Confidenţialitate

Ședință la Senat pentru contestația Dianei Șoșoacă

Biroul permanent al camerei superioare a Parlamentului se reunește în această după-amiază pentru a discuta contestația depusă de senatoarea Diana Șoșoacă, exclusă din AUR.

În urma sancţiunii cu avertisment scris care i-a fost aplicată Dianei Şoşoacă la finalul lunii aprilie, aceasta nu mai poate reprezenta Senatul în relaţii interne şi externe pentru o perioadă de trei luni.

Diana Șoșoaca a contestat această decizie. E nevoie de votul majorității senatorilor prezenţi la ședința biroul permanent al camerei superioare a Parlamentului pentru a-i da câștig de cauză senatoarei.

Comisia juridică a constatat “abateri de la deontologia parlamentară”, după ce grupul PNL a reclamat că  nu poartă mască de protecție în sala de plen.

La ședința la care Diana Șoșoacă trebuia audiată, senatoarea purta o vizieră transparentă, iar accesul i-a fost interzis.

Ulterior ea a sunat la 112, reclamând că a fost bruscată. Diana Şoşoacă a forţat uşa comisiei şi a intrat cu forţa în sală, însă senatorii încheiaseră ședința

  • Sonia Teodoriu

Foto: INQUAM/ George Călin.