Ședință la Ministerul de Interne după cozile la DRPCIV

Se caută soluții pentru a rezolva problema cozilor imense de la Direcția Permise de Conducere din capitală.

Ministrul de Interne i-a convocat în şedinţă, în această dimineaţă, pe prefecţii de Bucureşti şi Ilfov, împreună cu conducerea Direcţiei Permise Auto şi Înmatriculări.

Și ieri, sute de persoane stăteau la coadă la Serviciul din Pipera, aşteptând să îşi înscrie maşinile, să îşi schimbe carnetele auto sau să se programeze la proba teoretică a examenului de şofer. Aşteptarea la ghişee durează ore în șir.

Iar situaţia se repetă zi de zi în ultima perioadă.

 

Prefectura Capitalei susține că sunt cozi din pricina deficitului de personal. Din 88 de angajați ai DRPCIV, doar 66 erau prezenți, restul fiind în concedii. Reprezentanții instituției susțin că dacă vor fi ocupate cele 16 posturi scoase la concurs, se va putea lucra în două ture, iar programul va fi prelungit până la ora 19:30, iar cozile nu se vor mai forma.

Mai mult, Prefectura precizează că ”angajaţii Serviciului au efectuat ore suplimentare, inclusiv în weekend, şi şi-au amânat efectuarea concediilor de odihnă”

O altă cauză pentru aglomerație, invocată de Prefectura Capitalei este începerea cu întârziere a programului Rabla – care vine acum cu un număr mare de solicitări într-un timp scurt. Față de anul trecut vânzările de mașini au crescut cu 15 procente, in condițiile in care 80% dintre vânzători sunt din București.

De asemenea, o altă măsură a fost punerea în funcţiune a unui sistem de eliberare a bonurilor de ordine la înmatriculări, care va fi extins și pentru secția de permise de conducere. Oficialii Prefecturii spun că vor să implementeze un sistem de programare on-line pentru depunerea documentelor.

Până la normalizarea situației, oamenii vin încă de noaptea pentru a aștepta să depună actele la ghișee. Ministrul de Interne, Dragoș Tudorache declara că problemele de la DRPCIV sunt complexe și rezolvarea lor va lua timp.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS