Confidenţialitate

Opoziția: Matematic, PSD a pierdut majoritatea în legislativ

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, miercuri, în şedinţă comună pentru citirea moţiunii de cenzură, doar că ordinea de zi a fost respinsă, ceea ce a făcut imposibilă citirea acesteia.

Şedinţa a fost condusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 392 de parlamentari.

Calendarul citirii și dezbaterii moțiunii de cenzură, impus dimineață de PSD în Birourile Permanente, a fost respins la vot în plen cu 191 de voturi.

„Matematic, PSD a pierdut majoritatea, nu s-a aprobat ordinea de zi. Ne sfatuim și o să vedem”, a declarat președintele Camerei Depuraților, Marcel Ciolacu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Asadar, motiunea de cenzura importiva guvernului nu se mai citeste miercuri si – posibil – nu se mai voteaza sambata. In ciuda celor hotarate de Birourile permanente reunite miercuri dimineata, acum puterea nu a avut suficienti parlamentari cat sa poata vota – mai intai – ordinea de zi.

Anterior votului, puterea si opozitia se certasera in privinta votului propriuzis pe motiune. PNL, USR, PMP si Pro Romania cerusera modificarea zilei de vot.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.