Rectificarea bugetară și amânarea plății ratelor bancare, pe masa ședinței de Guvern

Guvernul se reunește în ședință, de la ora 17.00, pentru a dezbate rectificarea bugetară extraordinară și ordonanța pentru amânarea plății ratelor bancare pentru populație și firme.

Măsurile sunt necesare în contextul restricțiilor impune de actuala carantină generală.

În încercarea de a controla răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus, autoritățile au închis instituții publice și localuri, restricționând deplasările populației la strictul necesar. Efectele economice ale crizei sanitare nu au întârziat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu

“Este nevoie de măsuri speciale în vremuri speciale. Dorim să sprijinim și oamenii simpli și firmele românești, pentru a nu sacrifica mai mult decât este absolut necesar pentru a trece peste criză”, a declarat, miercuri, șeful statului.

“Se conturează o rectificare bugetară extraordinară, făcută în starea de urgență pe două paliere: mai mulți bani la Sănătate și mai mulți bani alocați pentru șomajul tehnic”, a adăugat președintele Klaus Iohannis.

Ministrul de Finanțe a susținut, anterior, că Banca Națională și reprezentanții băncilor comerciale au agreat amânarea plății ratelor la credite. Florin Cîțu a ținut să precizeze că amânare nu înseamnă iertare de la plată.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS