Confidenţialitate

Ședință cu scântei la PNL – mai mulți liberali l-au acuzat pe Orban de campanie murdară împotriva lui Cîțu | AUDIO

Au fost tensiuni în ședința PNL de astăzi. Mai mulți liberali l-au acuzat pe liderul partidului, Ludovic Orban, că duce o campanie murdară împotriva lui Florin Cîțu, contracandidatul său la șefia PNL.

La finalul ședinței, Ludovic Orban a negat că a fost criticat și a spus că totul este o minciună.

Scandalul a pornit de la declarație a lui Ludovic Orban care a spus, sâmbătă, că în timpul negocierilor pentru formarea coaliției de guvernare, a fost părăsit de echipa de negociere formată din Rareș Bogdan, Raluca Turcan și Robert Sighiartău.

În timpul ședinței de astăzi, secretarul general al PNL, Robert Sihiartău și deputatul Florin Roman l-au acuzat pe Ludovic Orban că duce o campanie murdară împotriva lui Florin Cîțu, iar actualul lider al PNL a fost comparat cu Nicolae Ceașescu – spun surse citate de G4Media.

La finalul ședinței, deputatul Florin Roman nu a dorit să comenteze ce s-a întâmplat, dar i-a reproșat din nou actualului lider al PNL că în timpul negocierilor privind formarea guvernului a fost preocupat mai degrabă să obțină funcții, în loc să urmărească interesul partidului:

”Ceea ce am avut de spus, am spus în interior, conform statutului, a fost o discuție liberă, fără jigniri. Nu îi reproșez decât ceea ce am spus public până acum: Partidul Național Liberal nu a tras nici unul dintre cei patru ași, în timp ce domnia sa a ajuns la Camera Deputaților”.

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău a explicat astăzi de ce nu a participat la acele negocieri privind formarea guvernului:

”Nu l-am părăsit. Motivul pentru care n-am mai participat la negocierile de la Vila Lac 2 a fost faptul că toate ministerele dezvoltării economice, au fost cedate USR PLUS și în acel moment am zis că nu mai vreau să fiu părtaș al istoriei cu această mișcare de trădare a intereselor partidului.”

Întrebat despre reproșurile pe care colegii de partid i le-au adus, Ludovic Orban a negat că ar fi existat astfel de critici.

”Este o minciună, dacă dumneavoastră vă bazați pe acei oameni pe care n-aș vrea să-i calific, care încearcă să deformeze o realitate a unei reuniuni a Biroului Politic al PNL, eu nu pot să comentez , decât pot să vă spun că e o minciună. Colegii care mă sprijină, de la mine au solicitare expresă să facă doar o campanie pozitivă.”

Tensiunile în PNL apar în plină competiție pentru șefia PNL. Pentru funcția de președinte al PNL, candidează actualul lider, Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florentina Mihăiță