Confidenţialitate

Ședința CSAT: măsuri în sănătate și domeniul militar

Aplicarea de norme mai exigente și sancțiuni mai mari în privința dezinfectanților din spitale. Sunt doar două dintre concluziile la care s-a ajuns în ședința de azi a CSAT. Măsurile ar urma să fie stabilite de guvern până la sfârșitul lunii viitoare.

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă după încheierea ședinței consiliului.

Președintele Klaus Iohannis: “Avem nevoie de norme. Norme mai exigente, mai aplicate, inclusiv cu sancțiuni mai severe. S-a convenit ca un asemenea pachet de norme să fie elaborat la nivel de Guvern, până la sfârșitul lunii iulie. În acest scop, la Guvern se va constitui un grup de experți, unde participă medici, biologi, chimiști, specialiști în siguranța alimentară și alte categorii de specialiști, care să lucreze la acest pachet de norme.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ședință s-a mai decis ca executivul să raporteze de patru ori pe an în CSAT informații privind sistemul de sănătate publică și starea de sănătate a cetățenilor.

Președintele Klaus Iohannis: “Trimestrial, Guvernul Româniaie va prezenta CSAT informări cu privire la sistemul de sănătate publică și starea de sănătate a cetățenilor. “

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Peste 1400 de militari și civili din cadrul Ministerului Apărării naționale vor putea fi trimiși în 2017 în misiuni desfășurate de partenerii externi ai româniei. Decizia a fost luată astăzi în Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

Numărul militarilor este în creștere față de anul 2016.

Președintele Klaus Iohannis: “Consiliul a aprobat forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, conduse de NATO, UE, ONU sau OSCE  în 2017. Armata României va putea participa cu 1401 militari și civili ai MApN. În ceea ce privește MAI,  sunt în număr de 783 de militari și polițiști care vor putea fi dislocați în teatrele de operații.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tot în același domeniu, CSAT a discutat și avizat Strategia Militară a României și a aprobat, după cum spune președintele, liniile generale ale mandatului României pentru Summitul NATO de la Varșovia.