Sectorul 3 va cheltui aproape 80 de milioane de euro pentru panseluțe, lalele, begonii și arbuști

Aproape 80 de milioane de euro pentru panseluțe, lalele, begonii și arbuști. Cam atât vrea să plătească primarul Sectorului 3 din București, Robert Negoiță, pentru o parte din spațiile verzi.

Primăria a publicat anunțul de licitație astăzi, iar contractul ar urma să fie semnat pe 4 ani.

Primăria Sectorului 3 vrea să plătească 350 de milioane de lei, în jur de 78 de milioane de euro, doar pentru întreținerea spațiilor verzi din zona 1 a sectorului, mai exact centrul Bucureștiului, dar și pentru Parcul Pantelimon.

Robert Negoiță vrea să fie plantați, între altele, peste 31.000 de arbori foioși, 64.000 de trandafiri, 400 de mii de bănuți, 20.000 de panseluțe și petunii și 1 milion de begonii.

Tot la întreținerea spațiilor verzi, Primăria Sectorului 3 vrea să fie montate și 2.400 de borduri mici din beton și să fie amenajate pavele din beton pe nisip. În caietul de sarcini mai sunt prevăzute montare și demontare coșuri de gunoi dar și bănci. Contractele ar urma să fie încheiate pe o perioadă de 4 ani, cu cel mult 3 firme.

De precizat că pentru celelalte două zone din sectorul 3, Robert Negoiță a semnat acum doi ani alte contracte în valoare de 55 de milioane de euro. Separat mai este un alt controact pentru cele 4 parcuri mari din sector: alte 45 de milioane de euro.

Nu este pentru prima dată când Robert Negoiță cheltuie zeci de milioane de euro pentru panseluțe.

În ianuarie, primăria Sectorului 3 a mai lansat o licitaţie pentru achiziţia de mobilier urban cu o valoare de 200 de milioane de euro. Licitația a fost ulterior anulată.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS