Confidenţialitate

București: ROMPREST anunță că va strânge gunoaiele din Sectorul 1

Operatorul de salubritate din Sectorul 1 al Capitalei a anunțat, printr-un comunicat, că va permite din nou accesul în stația de sortare al deșeurilor strânse din acest sector. În plus, documentul precizează că diferendul financiar își va găsi o rezolvare săptămâna viitoare.

Primarul sectorului, Clotilde Armand, a postat pe Facebook un mesaj în care anunță că va depune plângeri penale împotriva ROMPREST pentru că a fost pusă în pericol sănătatea locuitorilor.
“Înțeleg că operatorul de salubritate a anunțat că reîncepe să strângă gunoiul din Sector și și-a recunoscut vina pentru șantajul creat în aceste zile în care nu a ridicat gunoiul. Da. Iată că am avut dreptate! Legea spune foarte clar că ESTE INTERZIS să întrerupă serviciul de salubrizare. Administratorilor companiei le-a fost frică să mai continue cu șantajul. Dar lucrurile nu vor rămâne așa. Toți cei care și-au permis această situație vor răspunde în Justiție pentru că au pus în pericol sănătatea populației din Sectorul 1.

Primăria Sectorului 1 va depune plângeri penale pentru infracțiunea de șantaj împotriva acționarilor Companiei Romprest Service S.A. și solicită autorităților abilitate să fie ridicată licența acestui operator. Pentru că România este stat de drept, nu stat mafiot.

În paralel, voi solicita Consiliului Local Sector 1 și în Justiție rezilierea contractului cu această companie șantajistă. Cu mafia nu se negociază.

Vreau să asigur toți locuitorii Sectorului 1 că astfel de situații nu se vor mai repeta”, precizează comunicatul.