Confidenţialitate

Secția ATI de la Spitalul Județean Ploiești, copleșită de pacienți COVID în stare foarte gravă

Unul dintre motivele pentru care autoritățile impun noi restricții este pentru a evita blocarea spitalelor și depășirea capacității de tratare a bolnavilor în secțiile de terapie intensivă.

Acum, aceste secții sunt ocupate în majoritatea orașelor.

La Spitalul Județean Ploiești, azi noapte, a fost o gardă de foc, povestește la Europa FM, medicul ATI Eduard Proca.

”O gardă de foc a fost garda de azi-noapte: un flux foarte crescut de pacienți, foarte multe consulturi pe terapia intermediară, pentru că pe terapia intermediară tot noi, medicii din terapia mare facem consulturile de terapie intensivă, mulți pacienți de văzut, multe internări, multe decese. Azi-noapte, am avut 3 decese”, a spus medicul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Ploiești, toate locurile de la ATI sunt ocupate, așa că bolnavii de COVID cu forme grave așteaptă într-o secție intermediară până se eliberează un pat, de regulă, când moare cineva.

”În momentul de față, în terapia intensivă din Ploiești, avem 18 locuri, toate ocupate. Sunt cel puțin 15 pacienți care își așteaptă rândul ca să ocupe un pat în terapie intensivă. Se încearcă să se solicite transferul acestor pacienți, dar, din păcate, în momentul de față, este criză de locuri în toată țara”, a menționat medicul Eduard Proca.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Rezidentul ATI lucrează la Spitalul Județean Ploiești din iulie anul trecut, fiind detașat de la Timișoara.
Spune că, spre deosebire de vara trecută, acum, la spital, ajung pacienți cu plămânii deja afectați în mare parte.

” Eu cred că populația care se adresează spitalelor se adresează mult mai târziu. Stau acasă până nu mai pot, iar în momentul în care își dau seama că situația este una gravă, dar când este deja destul de târziu se adresează spitalelor. Marea majoritate care au afectare pulmonară, peste 80 la sută, să știți că șansele scad destul de mult pentru ei”, a spus medicul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.