Confidenţialitate

Secția ATI a Spitalului de Urgență din Reșița are de azi conducere militară | AUDIO

Conducere militară la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Reșița: este vorba de despre o doctoriță și o asistentă medicală, ambele detașate de la Spitalul Militar din Brașov.

Managerul Spitalului din Reșița, Alina Stancovici:

”Secția a avut un medic șef de secție, care în repetate rânduri a demisionat, de fiecare dată revenind asupra demisiei, ultima dată acest lucru nefiind acceptat de către conducerea spitalului, în conseciță am făcut o solicitare celor de pe ATI pentru a-și asuma rolul de șef de secție interimar și de asistent-șef. Nimeni nu și-a dorit”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Managerul Alina Stancovici a făcut demersurile necesare către Ministerul Apărării Naţionale după ce fostul şef al secţiei, Adrian Măgureanu a demisionat şi niciun medic nu și-a dorit să coordoneze cea mai importantă secţie din cadrul unităţii medicale.

În ultima lună, secția de ATI a fost coordonată directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Reșița, medicul Emil Bunda.

”Am cerut conducere militară pentru secția ATI nu pentru a decapita pe cineva ci pentru că este o secție din linia întâi. Este o secție care are componenta Covid cât și componenta non-Covid. Este unul din pilonii importanți ai unității sanitare, fără de care spitalul, sau secțiile celelalte ale spitalului nu pot funcționa în parametri normali. Cred că o conducere militară impune o organizare medicală riguroasă”, spune Managerul Spitalului din Reșița.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Noua conducere militară care a preluat coordonarea secției ATI, se află deja la Reșița. Medicul Simina Dumitrache și asistentul șef Raluca Floricel de la Spitalul Militar Braşov vor conduce de secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, în lupta cu SARS CoV-2.

  • Vali Popovici