Sechestru pe o parte din averea lui Vasile Blaga

Vasile Blaga, fostul copreședinte al PNL, a fost citat la DNA Ploiești pentru a i se aduce la cunoștință că procurorii au pus sechestru pe o parte din averea sa, spun surse judiciare citate de news.ro.

E vorba de dosarul în care Vasile Blaga este urmărit penal pentru trafic de influență.

La intrarea în sediul DNA Ploieşti, fostul lider PNL a spus că nu ştie pentru ce a fost citat.

În acest dosar, Vasile Blaga este acuzat că, în perioada 2011 – 2012, ar fi primit în trei rânduri, printr-un interpus, suma totală de 200.000 de euro, precum şi 500.000 de euro de la fostul primar Gheorghe Ştefan.

În schimb, atât Vasile Blaga, cât și Gheorghe Ștefan, fostul primar din Piatra Neamț, în calitate de lideri ai PDL, ar fi intervenit pentru numirea unui director la o companie națională din domeniul energiei. Ulterior, compania respectivă ar fi atribuit contracte cu dedicație firmei conduse de omul de afaceri Horațiu Bruno Berdilă.

De altfel, omul de afaceri i-ar fi dat lui Gheorghe Ștefan 25 de milioane de lei, atât pentru el, cât și pentru PDL.

În același caz, procurorii au pus sechestru şi pe averea fostului primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, și el cercetat alături de Vasile Blaga şi de omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă.

Vasile Blaga a demisionat din funcţia de copreşedinte al PNL imediat ce procurorii DNA Ploieşti au început urmărirea penala împotriva sa.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS