Confidenţialitate

Sebastian Vettel a câștigat cursa de la Monaco

Echipa Ferrari a reușit o “dublă” în cursa de Formula 1 de la Monte Carlo.

Germanul Sebastian Vettel a câștigat Marele Premiu al Principatului Monaco, a 6-a etapă a sezonului, fiind urmat de coechipierul lui finlandez, Kimi Raikkonen și de australianul Daniel Ricciardo, de la Red Bull. Al 4-lea a trecut linia de sosire finlandezul Valtteri Bottas de la Mercedes, urmat de olandezul Max Verstappen de la Red Bull și de spaniolul Carlos Sainz Jr. de la Toro Rosso.

Britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes, plecat în cursă al 13-lea, a ocupat locul 7, iar pe locurile 8-10 au ajuns în ordine francezul Romain Grosjean de la Haas, brazilianul Felipe Massa de la Williams și danezul Kevin Magnussen de la Haas.

Victoria lui Vettel, a 3-a în acest an și a 45-a din carieră, este prima pentru Ferrari la Monaco din 2001. Sebastian Vettel își consolidează poziția de lider în clasamentul driverilor, cu 129 de puncte, Lewis Hamilton este pe locul 2 cu 104 puncte și Valtteri Botas pe 3 cu 75 de puncte.

La constructori, Ferrari a întrecut Mercedes, italienii având 196 de puncte, iar germanii 179. Formula 1 continuă în Canada – etapa a 7-a va avea loc la Montreal, la 11 iunie.