Confidenţialitate

Sebastian Papaiani la „Sus cortina!” : Cine știe că pe Amza Pellea l-au luat la Miliție la Sectorul 1, să-i radă barba, înainte de a filma MIHAI VITEAZUL? – VIDEO

Intrăm azi în culisele Teatrului și Filmului românesc și ascultăm povestirile actorului Sebastian Papaiani care va împlini, la 25 august, vârsta de 80 de ani. Într-un interviu acordat Europa Fm, maestrul ne-a vorbit despre cariera începută în anii 60, dar  și despre atmosfera de pe platourile de filmare. „Sus cortina!” – la 16.50, la Europa FM.

***

Faptul că filmul „Brigada Diverse” a fost oprit de fosta miliție…e un lucru știut. Dar ce nu știam noi, spectatorii, este că filmul ar fi trebuit să aibă 11 episoade. Actorii nu aveau voie, în perioada comunistă, să ciocnească paharele, când se filmau anumite scene. Neplăceri aveau actrițele surprinse în fuste scurte… dar și acorii care își lăsau plete sau barbă, chiar dacă făceau acest lucru special pentru rolurile pe care le interpretau.

Actorul Sebastian Papaiani – la „Sus cortina!”:

Născut la 25 august 1936, la Pitești, Sebastian Papaiani a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie (IATC, la acea dată, UNATC – astăzi) în 1960. Biografia completă – AICI.