Confidenţialitate

Sebastian Papaiani, internat în stare gravă

Actorul Sebastian Papaiani a fost internat, la începutul săptămânii, la Spitalul Universitar de Urgență București, a confirmat, joi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al unității medicale, Leonard Grecescu.

Actorul, care anul acesta va împlini 80 de ani, este internat pe secția de neurologie.

Potrivit unor surse medicale, acesta ar fi suferit luni un accident vascular cerebral.

Sebastian Papaiani s-a născut la 25 august 1936, la Piteşti. Şi-a petrecut copilăria, după cum declara într-un interviu, ”într-o lume modestă, într-un cartier paralel cu Costache Negri, unde era plin de ţigani, dar ţigani cu care puteai să fii prieten…”.

A absolvit, în 1960, Institutul de Teatru şi Cinematografie din Bucureşti. În 1961, şi-a făcut debutul în producţia cinematografică ‘‘Purgatoriul nr. 5”, iar în 1963 joacă în comedia regizorului Geo Zaizescu ”Un surâs în plină vară”.

Calea spre succes i-a fost deschisă de întâlnirea cu regizorul Geo Saizescu, care l-a distribuit în rolul lui Păcală, în filmul cu acelaşi nume din 1974. Şi-a câştigat popularitatea şi simpatia publicului prin rolurile de comedie, dar şi prin cele în care a abordat şi registre mai grave.

Rămâne de neegalat în rolurile plutonierului Căpşună din seria ”B.D”, Alecu din ‘‘Astă seară dansăm în familie”, Pompei din ‘‘Toamna bobocilor” şi mai ales Ieremia din serialul TV ”Toate pânzele sus”.