Confidenţialitate

Sebastian, Maria şi bunica lor au primit un abonament gratuit la toate concertele Filarmonicii Brașov

Sebastian, Maria şi bunica lor au primit abonamente la toate concertele de la Sala Patria ale Filarmonicii Brașov, pe o perioadă de cinci ani.

Abonamentele le-au fost înmânate de primarul oraşului Braşov, George Scripcaru.

George Scripcaru i-a anunţat că vor primi abonamentele în urmă cu o săptămână, în cadrul campaniei “Urmează-ţi Visul” din Deşteptarea.

Tot atunci, copiii au primit din partea Europa FM o bursă lunară în valoarea de 800 de lei, timp de un an de zile, o orgă electrică de care aveau mare nevoie, dar şi o mulţime de cărţi din partea Editurii Litera.

Am vorbit atunci la telefon, în direct, iar astăzi ne-am întâlnit pentru a le înmâna abonamentele. Sunt doi copii extraordinari, foarte talentați, care învață foarte bine și care merită să fie sprijiniți să-și îndeplinească visul, având în vedere și situația lor mai specială“, a spus primarul George Scripcaru.

Sebastian și Maria sunt doi frați de zece, respectiv nouă ani, crescuți de bunici. Sunt doi copiii veseli și mult mai maturi decât te-ai aștepta după vârstă. Nu și-au mai văzut părinții de șase ani și bunicii fac eforturi deosebite pentru a le oferi o educație cât mai bună.

Bunicii i-au crescut cum au putut și toți patru trăiesc din mai puțin de 2.000 de lei pe lună, cu tot cu alocații și pensiile alimentare. Cu eforturi deosebite, Maria și Sebastian fac cursuri de pian la Palatul Copiilor, informatică, dansuri populare, engleză şi teatru. 

„Indiferent dacă sunteți fără părinți sau cu părinți, priviți tot înainte. Tot timpul din lume îl ai ca să îți faci tu viața ta”, este sfatul pe care îl dă Sebastian copiilor de vârsta lui.

Foto: Primăria Braşov/Andrei Paul