Confidenţialitate

Mai multe persoane care ar fi urmat să zboare la Belgrad pentru a serba ziua de naștere a lui Sebastian Ghiță și-au amânat călătoria din cauza anchetei EPPO | AUDIO

Noi detalii în cazul anchetei Parchetului European care vizează spălarea de bani în cazul unor proiecte IT finanțate din bani de la UE. Suspecții ar fi apropiați ai lui Sebastian Ghiță care a fugit în Serbia. Mai multe persoane care urmau să zboare la Belgrad pentru a serba ziua de naștere a fostului deputat și-ar fi amânat călătoria din cauza anchetei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O cursă de linie care zbura către Belgrad ar fi rămas cu cel puțin 16 locuri goale. Pasagerii care lipsesc ar fi apropiați ai fostului deputat PSD Sebastian Ghiță care a fugit în Serbia, fiind trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență și instigare la fals – au declarat surse apropiate cazului pentru G4 Media.

Ei ar fi trebuit să zboare în străinătate pentru a serba ziua de naștere a lui Sebastian Ghiță, însă din cauza anchetelor în desfășurare la Parchetul European ar fi fost nevoiți să rămână în țară.

Amintim, Parchetul European anchetează o presupusă fraudă de 15 milioane de euro. Vizate sunt 6 proiecte IT finanțate de Uniunea Europeană pentru dezvoltarea unor soluții software.

În ultimii 4 ani, beneficiarii proiectelor IT finanțate din bani europeni ar fi prezentat documente false sau inexacte, cu servicii supraevaluate sau servicii care nu au fost niciodată prestate, precum și facturi frauduloase pentru achiziționarea de bunuri.

Astfel ar fi obținut în mod necuvenit cel puțin 15 milioane de euro de la bugetul Uniunii. Autoritățile au făcut percheziții în mai multe localități din țară, iar investigațiile au fost extinse și în străinătate.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Ionel Arsene a scăpat de extrădare pe motiv că ar fi „labil psihic”. Ministrul Justiției din România: „Așteptăm să vedem rezultatul expertizei medicale” | AUDIO