Sebastian Ghiţă, trimis în judecată de DNA

Deputatul Sebastian Ghiță a fost trimis în judecată de procurorii DNA.

Procurorii DNA îl acuză de opt infracțiuni: două infracțiuni de dare de mită, cumpărare de influență, spălare de bani, șantaj, două infracțiuni de folosire de informații ce nu sunt destinate publicității și conducerea unei mașini fără permis.

Potrivit rechizitoriului întocmit DNA, în perioada 2013-2014, deputatul Sebastian Ghiță l-ar fi convins pe Liviu Tudose, pe atunci procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, și șeful IPJ Prahova, inculpați în dosar, să îi furnizeze informații confidențiale dintr-un dosar de evaziune fiscală anchetat de Parchetul Curții de Apel Ploiești. În schimbul informațiilor, le-a promis că îi ajută să rămână în funcție sau să obțină alte posturi de conducere în cadrul unor instituții publice.

Procurorii spun că Sebastian Ghiță era interesat să protejeze doi apropiați de-ai săi, implicați în activități infracționale. În plus, ar fi avut interese de natură financiară de la firmele cercetate.

Șebastian Ghiță mai este acuzat că în martie 2011 a șantajat un om de afaceri să încheie un contract fictiv de prestări servicii, în valoare de jumătate de milion de euro. În caz contrar, televiziunea pe care o controla Sebastian Ghiță urma să difuzeze reportaje denigratoare despre firma acelui om de afaceri. Procurorii spun că deputatul, a încasat, în tranșe, prin firma sa Asesoft, peste 600 de mii de lei.

În iulie 2012, Sebastian Ghiță a fost prins conducând fără permis auto valabil și cu viteza peste limita legală. Așa că a intervenit din nou la conducerea Poliției Județene ca să îl scape de sancțiuni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS