Confidenţialitate

Sebastian Ghiţă scapă de un dosar penal

Şeful secţiei speciale de investigare a infracţiunilor din justiţie a semnat documentul prin care retrage apelul din dosarul în care Ghiţă şi mai mulţi procurori şi poliţişti din Ploieşti sunt acuzaţi de corupţie.

Zilele trecute, secţia specială a retras și apelul în dosarul penal în care un alt fost deputat PSD, Viorel Hrebenciuc, a fost condamnat în fond la 2 ani de închisoare cu executare.

Şeful Secției pentru Investigarea infracțiunilor din Justiție, Gheorghe Stan a menţionat în rezoluţia pe care a semnat-o că a ajuns la concluzia că hotărârea instanței de fond care respingea apelul şi îl achita pe Sebastian Ghiţă este – cităm – legală și temeinică.

Odată cu fostul deputat, sunt achitaţi toţi ceilalţi inculpaţi din dosar.

Un dosar în care fugarul Sebastian Ghiţă şi mai mulţi procurori şi poliţişti din Ploieşţi sunt acuzaţi de corupţie.

Concret, Sebastian Ghiță era acuzat de 2 infracțiuni de dare de mită, cumpărare de influență, spălare a banilor, șantaj 2 infracțiuni de folosire, de informații ce nu sunt destinate publicității , dar şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Posibilitatea ca secţia specială să retragă apelurile din dosarele penale aflate în judecată a fost conferită prin OUG 7/2019, redactată de fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader.