Sebastian Ghiță, de negăsit. Nu este exclusă varianta ca fostul deputat să fi plecat din țară

ACTUALIZARE: Poliția Prahova a organizat mai multe filtre în trafic, după ce DNA Ploiești a emis un mandat de aducere pe numele lui Sebastian Ghiță.

Sunt filtre pe principalele artere din județ.

 

Sebastian Ghiță a fost citat cu mandat de aducere la DNA Ploiești.

Inițial, fostul deputat trebuia să se prezinte, miercuri, la ora 12.00, la DNA Ploiești pentru noi audieri în dosarul Tony BlairPonta, dar până la ora 14.00 nu a venit, motiv pentru care procurorii au emis pe numele său un mandat de aducere.

La sediul DNA Ploiești nu s-au prezentat decât avocații lui Sebastian Ghiță, care nu au făcut nicio declarație.

Potrivit unor surse judiciare, se pare că Sebastian Ghiță este dispărut de luni. Nu a fost găsit la domiciliu și nu răspunde nici la telefon.

Nu este exclusă varianta ca acesta să fi plecat din țară, deși, aflat sub control judiciar, fostul deputat are interdicție de a părăsi România.

În acest dosar, Sebastian Ghiță este anchetat pentru spălare de bani și se află sub controlul judiciar.

 

Mai exact, potrivit DNA Ploiești, Victor Ponta și-ar fi folosit influența în PSD, astfel încât, la alegerile parlamentare din 2012, Sebastian Ghiță să fie trecut pe listele de candidați. Ulterior, Sebastian Ghiță a obținut un mandat de deputat de Prahova.

În schimbul acestor favoruri, Victor Ponta ar fi obținut de la Sebastian Ghiță foloase necuvenite în valoarea de 220.000 de euro. Cu această sumă ar fi fost plătită vizita în România a fostului premier al Marii Britanii, Tony Blair.

„Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internaţională, Ponta Victor Viorel să câştige capital electoral, în condiţiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale şi parlamentare“, se arăta într-un comunicat al DNA.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS