Sebastian Ghita a demisionat din PSD

Deputatul Sebastian Ghiță a precizat că ‘nu va mai reveni în acest partid, cât timp chestiunile legate de comunism, corupție și schimbarea legii partidelor politice nu sunt rezolvate’.

Deputatul Sebastian Ghiţă a anunţat că demisionează din PSD și a precizat că a avut anterior o discuţie cu liderul formaţiunii, Victor Ponta.

‘Am fost chemat de domnul Ponta la biroul dânsului. Am avut o discuție serioasă despre evenimentele politice din ultima perioadă. (..) Mi-a spus că declarațiile pe care le-am dat sunt corecte, dar că nu pot să am inițiative personale nediscutate cu colegii de partid. Am înțeles punctul său de vedere și am hotărât să demisionez din PSD!’, a afirmat Sebastian Ghiță, într-o declarație de presă.

”Îmi doresc ca Victor Ponta să aibă puterea și mintea să reformeze acest partid. Sunt un om tânăr, mi-am construit cariera ca antreprenor, mi-am câștigat o poziție respectată în societatea românească și nu cred că eu trebuie să-mi însușesc valorile reprezentate de Ion Iliescu’, a mai afirmat Ghiță.

El a precizat că ‘Mircea Geoană și Marian Vanghelie au primit ce meritau’.

‘Le-am spus colegilor de-acum un an că trădeaza interesul comun pentru interesul personal. Geoană a vrut să-l șantajeze pe Ponta, cerându-i funcția de ministru de externe. M-a sunat să îmi spună că, dacă Ponta nu îl numește ministru de externe, atunci va fi război în PSD’, a explicat Sebastian Ghiță.

Potrivit acestuia, ‘Vanghelie reprezenta ce este mai josnic și mai urât în partidele politice: coruptie, trădare, minciună’.

‘Am fost un adversar al lui Vanghelie de când am intrat în PSD. Și cred că ieri oamenii i-au arătat cu adevarat ce cred despre el. Nu poți să ai un agramat, un neinstruit, un hoț lider al partidului în București, și să câștigi alegerile. Ne era rușine să spunem în țară că Vanghelie este unul dintre noi!’, a mai arătat Ghiță.