Confidenţialitate

Sebastian Colțescu a fost suspendat de UEFA până la finalul sezonului

Arbitrul Sebastian Colţescu a fost suspendat până la finalul sezonului după incidentul de la meciul PSG – Istanbul Basaksehir. Potrivit publicației franceze L’Équipe, UEFA a considerat că arbitrul român a avut un comportament nepotrivit când a identificat un jucător în funcție de culoarea pielii.

UEFA a anunțat că asistentul Octavian Șovre a primit un avertisment. De asemenea, Pierre Webo, persoana vizată de cuvintele folosite de Colțescu, a fost suspendată pentru un meci pentru „conduită nesportivă”.

Arbitrul Sebastian Colţescu şi asistentul Octavian Şovre au fost acuzaţi că, în timpul meciului din Champions League, dintre PSG şi Istanbul Basaksehir, din 8 decembrie 2020, ar fi folosit expresia „cel negru” sau „ăla negru” cu tentă rasistă, în încercarea de a indica şi identifica un jucător al echipei turce.

Conversaţia a fost auzită de Pierre Webó, antrenorul secund al echipei turce, care a reacţionat şi a provocat o reacţie în lanţ a jucătorilor, care a dus la retragerea ambelor echipe de pe teren şi amânarea meciului pentru a doua zi, cu altă brigadă. Totuși, Colțescu a fost achitat pentru acuzația de rasism.