Confidenţialitate

Sean Connery suferea de demenţă, a dezvăluit văduva actorului

Stins din viață sâmbătă, la vârsta de 90 de ani, actorul scoţian Sean Connery suferea de demenţă, potrivit văduvei artistului.

”Cel puţin a murit în timpul somnului, foarte paşnic. Am fost alături de el tot timpul şi s-a stins pur şi simplu. Era ceea ce-şi dorise”, a declarat Micheline Roquebrune, pictoriţă franceză care a devenit cea de-a doua soţie a legendarului interpret al agentului ”007” în 1975, citată de tabloidul The Mail.

”Suferea de demenţă, iar acest lucru a avut cu adevărat efecte negative asupra sa”, a mărturisit artista.

”Era un om nemaipomenit şi am avut o viaţă minunată împreună”, a mai spus Roquebrune. ”Va fi foarte greu fără el, ştiu. Dar nu putea ţine la nesfârşit, iar el a plecat paşnic”, a adăugat aceasta.

Sean Connery a decedat înconjurat de familie, la Nassau, în Bahamas. Nu era bine ”de ceva vreme”, a declarat fiul său, Jason Connery, pentru BBC.

Numeroase personalităţi din lumea cinematografului i-au adus un omagiu actorului scoţian, primul care a dat viaţă personajului James Bond, în ”Dr. No” (1962).

Fiecare dintre actorii care i-au călcat pe urme în rolul agentului ”007” l-au privit cu ”veneraţie şi admiraţie”, a declarat Pierce Brosnan, interpretul personajului James Bond în 4 filme.

”Sir Sean Connery , aţi fost cel mai mare James Bond al meu, al băiatului care am fost odinioară şi al bărbatului care a devenit el însuşi James Bond”, a mărturisit Pierce Brosnan.

Un alt interpret al lui ”007”, britanicul Timothy Dalton a lăudat ”prezenţa minunată” a lui Sean Connery.

A ”redat o epocă, cea a anilor şaizeci”, a spus australianul George Lazenby, care l-a interpretat pe James Bond în ”On Her Majesty’s Secret Service”.

Sean Connery este ”unul dintre adevăraţii monştri ai cinemaului”, sunt cuvintele cu care a fost omagiat de britanicul Daniel Craig.

”A definit o epocă şi un stil”, a adăugat actualul interpret al personajului inventat de scriitorul Ian Fleming, protagonistul viitorului episod al francizei Bond, ”No Time to Die”, ce urmează a fi lansat în aprilie 2021.

Actorul american Kevin Costner a scos în evidenţă ”incredibila carieră” a regretatului actor. ”Este cel mai mare star cu care am lucrat”, a scris Costner pe Twitter.

De-a lungul carierei sale de cinci decenii, Sean Connery a câştigat un Oscar, două premii BAFTA şi trei Globuri de Aur.

Funeraliile actorului vor avea loc în cadru privat, a anunţat familia, care intenţionează să organizeze o comemorare după terminarea pandemiei.