Confidenţialitate

Se verifică majorările de tarif la energia electrică

Astăzi, s-a reunit comisia parlamentară care verifică recentele majorări ale prețului la energie electrică.

De la începutul acestei luni, curentul s-a scumpit cu 5%, iar la gaze a fost amânată cu 1 noiembrie scumpirea, dar tot va avea loc.

Pe o piață liberalizată, prețurile ar trebui să scadă, pentru că apar mai mulți ofertanți, însă, în paradoxal, prețul a crescut.

În urmă cu doar 3 zile, liderul partidului aflat la guvernare, Liviu Dragnea a spus că vrea o anchetă în acest caz pentru a se găsi vinovații pentru aceste scumpiri, așa că azi deja s-a reunit comisia.

În plus, se verifică activitatea Autorității Naționale de Reglementare a Energiei din 2005 încoace, susține președintele comisiei, deputatul PSD, Iulian Iancu:

„Sper ca la sfârșit să vă putem da răspunsuri foarte simple, de genul. Sunt costuri recunoscute incorect sau nu? Sunt prezentate date și informații care au fost prezentate de către instuții ale Statului Roman și cu toate acestea ele nu au fost operate? Și să vă putem spune în final dacă prețul a fost un preț corect sau a fost un preț influențat”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deputatul PSD a precizat ce măsuri poate lua comisia la finalul anchetei.

„Se vor lua trei măsuri: modificarea legislației primare, acolo unde se impune, solicitarea de modificare a legislației secundare de către Autoritatea de Reglementare și înaintarea către Parchet a cazurilor care se dovedesc a fi infracționale. Dacă se constată că este fenomen infracțional, el va fi înaintat ca atare Parchetului”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.