Se schimbă încadrarea juridica din dosarul accidentului de pe DN1

În urma datelor care arată că tânărul care a provocat accidentul a făcut acest gest cu premeditare, anchetatorii schimbă încadrarea juridică din ‘ucidere din culpă’ în ‘omor calificat’.

Accidentul în urma căruia au murit șase persoane a avut loc sâmbătă seară, pe Drumul Naţional 1, între Ploiești și Câmpina, unde George Dumitru, în vârstă de 28 de ani, a intrat cu mașina pe contrasens, unde a lovit un autoturism BMW X3 în care se aflau cinci persoane.

În urma impactului extrem de violent, atât şoferul care a provocat accidentul, cât şi cei cinci ocupanţi ai maşinii care circula regulamentar au murit pe loc.

Autoturismul BMW era condus de Robert Salvatore Gherghelaș, care avea 44 de ani, era mecanic în Câmpina, era căsătorit și tatăl unui copil. Robert Gherghelaș era în mașină cu prietenul său, Florin Cioroba, în vârstă de 44 de ani, și cu fiul cel mic al acestuia, Eduard, în vârstă de 11 ani. În autoturism se mai aflau femeia cu care Florin Cioroba urma să se căsătorească – Nicoleta Vasilica Mocanu, de 38 de ani, și una dintre fiicele acesteia, Elena Iuliana Buldan, în vârstă de 19 ani. Toate cele cinci persoane sunt din Câmpina.

Principala ipoteză luată în calcul de anchetatori este că tânărul de 28 de ani, George Dumitru, din București, ar fi încercat să se sinucidă. Ipoteza a fost conturată după ce George Dumitru a lăsat pe contul său de Facebook un mesaj prin care îşi lua adio de la cunoscuţi.