Confidenţialitate

Ministrul Educație propune renunțarea la simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat (AUDIO)

Fără simulare națională la clasele a VII-a și a XI-a pentru Evaluarea Națională, respectiv pentru Bacalaureat.

Anul acesta, nu se mai organizează simulare pentru clasa a VII-a, din cauză că acești elevi vor susține examenul după o altă programă școlară.

În ceea ce-i privește pe elevii de clasa a XI-a, fiecare liceu poate organiza opțional simulări în luna mai.

Propunerea a fost anunțată astăzi de Ministerul Educației.

Motivul pentru care Ministerul Educației propune să nu mai organizeze simularea națională la clasa a VII-a este că elevii învață după programa școlară nouă, iar Ministerul nu a terminat și aprobat, până acum programa de examen care va fi respectată la Evaluarea Națională de anul viitor.

De asemenea, potrivit Asociației Elevilor din Constanța, Ministerul a anunțat în ședința Comisie de Dialog Social – că vrea să publice un nou model de subiecte, în luna februarie, valabile pentru examenele din anul 2021.

Totodată – ministerul a anunțat și Calendarul simulărilor de Evaluare Națională și Bacalaureat pentru clasele a VIII-a, cât și pentru respectiv a XII-a. Acestea vor începe la 23 martie.

Reacțiile sunt împărțite după anunțul Ministerului Educației.

Federația Asociațiilor de Părinți nu e de acord cu eliminarea simulărilor la clasele a VII-a și a XI-a, iar sindicatele din Educație spun că propunerea e bună, pentru că simulările nu i-ar fi ajutat pe elevi.
Marius Nistor, președintele Federaţiei “Spiru Haret”:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.