Se recomanda evitarea curselor aeriene catre Israel. Riscurile atacurilor cu rachete sunt mari

Mai multi operatori de pe continent (inclusiv compania Tarom) dar și din Statele Unite au luat deja această măsură.

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aeriană recomandă companiilor să evite cursele aeriene spre Israel din cauza riscului unor atacuri cu rachetă.

Mai multi operatori de pe continent (inclusiv compania Tarom) dar și din Statele Unite au luat deja această măsură.

Ordinul care interzice companiilor aeriene americane să efectueze zboruri în zona Israelului a fost emis din motive de securitate, i-a spus marţi secretarul de Stat american John Kerry premierului israelian Benjamin Netanyahu, relatează AFP.

John Kerry, aflat la Cairo, i-a spus, în cursul unei conversaţii telefonice, lui Netanyahu că Statele Unite au decis să menţină această interdicţie timp de 24 de ore, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki.

Această decizie ‘a fost luată pentru a proteja cetăţenii americani şi companiile americane’, a adăugat ea. Statele Unite au ţinut cont doar de asigurarea ‘securităţii cetăţenilor’ americani, a insistat ea.

Marţi, o altă purtătoare de cuvânt a diplomaţiei americane, Marie Harf, a dezminţit faptul că interdicţia a fost emisă cu scopul de a determina Israelul să accepte un armistiţiu în Fâşia Gaza.

Autoritatea aeronautică federală din Statele Unite (FAA) ‘continuă să urmărească şi să evalueze situaţia, şi va oferi recomandări actualizate în cel puţin 24 de ore’ de la intrarea în vigoare a interdicţiei, a anunţat Psaki, la Cairo.

FAA a interzis toate zborurile avioanelor de pasageri americane în zona Israelului, timp de 24 de ore, din cauza conflictului între armata israeliană şi mişcarea Hamas.

‘Interdicţia a fost emisă ca urmare a unui atac cu rachete care a avut loc la un kilometru şi jumătate de Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi se aplică doar companiilor aeriene americane’, anunţă Autoritatea aeronautică americană.