Confidenţialitate

Se prelungește perioada de înscriere la concursul “Cea mai frumoasă fațadă”

Primăria Capitalei spune că bucureștenii sunt cei care au cerut prelungirea termenului de înscriere pentru a avea timp să își amenajeze  cel mai frumos balcon, cea mai frumoasă gradină sau cea mai frumoasă fațadă. Astfel, locuitorii Capitalei vor avea timp până în data de 20 august pentru a înfrumuseța spațiile locative.

Lucrările din concurs pot fi votate de cetățeni în perioada 21 – 23 august, iar câștigătorii vor fi anunțati pe 8 septembrie 2017. Premiile sunt în valoare totală de 214.000 lei.

Structurată pe trei sectiuni: “Cea mai frumoasă fațadă”, “Cel mai frumos balcon” si “Cea mai frumoasă gradină”, competiția urmarește îmbunătățirea calității vieții cetățenilor și implicarea acestora în activitățile gospodarești prin amenajarea fațadelor clădirilor, a balcoanelor și a spațiilor verzi adiacente imobilelor cu plante naturale decorative, arbori si arbusti ornamentali.

Municipalitatea își propune astfel să recompenseze și să încurajeze eforturile locuitorilor Capitalei care doresc să contribuie la înfrumusețarea orașului, fie că sunt persoane fizice, persoane juridice sau asociații de proprietari/locatari.

 

Cine poate participa și cum se fac înscrierile:

Potrivit regulamentului concursului, se poate înscrie în concurs orice persoană fizică care a implinit vârsta de 18 ani, asociațiile de proprietari, asociațiile de locatari, persoanele fizice autorizate, asociațiile, fundațiile și instituțiile publice, altele decât cele din subordinea Primăriei Municipiului București, precum și societățile comerciale.

Nu pot participa chiriașii în locuițe, ci doar proprietari.

În cazul persoanelor juridice acestea trebuie, de asemenea, să aibă adresa-sediul principal sau secundar pe raza teritorială a Municipiului București, să fie  persoană fizică autorizată, respectiv persoană juridică înființată în conformitate cu prevederile legale în vigoare și să-și fi îndeplinit obligatiile cu privire la plata contribuțiilor la bugetul de stat consolidate și la bugetul local sau plata altor taxe în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Înscrierea și participarea la concurs sunt gratuite.

Înscrierea la concurs a amenajarilor se va face prin accesarea, de către participanți, a aplicației de concurs disponibilă online pe pagina organizatorului: www.pmb.ro, la adresa: concurs.pmb.ro.

Conform regulamentului, participantii la concurs pot încărca minimum 3 – maximum 5 fotografii reprezentative ale amenajării, în format jpeg/jpg/png, din care cel puțin 2 fotografii de ansamblu realizate din stradă care să permită identificarea lor pe teren și 1-3 fotografii de detaliu;