Se inaugurează conducta de bere de la Bruges

În orașul medieval Bruges, în Belgia, se deschide robinetul unei conducte cu bere. Pe aici vor fi transportate 4.000 de litri de bere pe oră pe sub oraș, până la o instalație de îmbuteliere amplasată la o distanță de trei kilometri, transmite Reuters.

Conducta are o lungime de 3 kilometri și rezolvă problema transporturilor cu cisterna prin centrul istoric al orașului aflat pe lista UNESCO. Costul lucrărilor s-a ridicat la aproximativ patru milioane de euro.

Ultima cisternă încărcată cu bere a plecat joi de de la berăria Halve Maan pe străzile înguste din Bruges. Înainte de cel de Al Doilea Război Mondial, în Bruges erau aproximativ 30 de producători de bere, însă, în prezent, Halve Maan este ultimul din vechea gardă .

Halve Maan a primit o subvenție de la guvernul regional flamand, dar a strâns și 350.000 printr-o campanie de stranger de fonduri, urmând să își recompenseze cu bere contributorii. Cei care au contribuit cu 7.500 de euro vor primi o sticlă de bere Brugse Zot în fiecare zi din restul vieții lor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS