Se împlinesc 80 de ani de la nașterea Leopoldinei Bălănuță / Actrița a trecut în neființă la 15 octombrie 1998

Născută la 10 decembrie 1934, Leopoldina Bălănuță a debutat pe scena Teatrului pentru Tineret și Copii (Teatrul Mic) în 1957. Miercuri, 10 decembrie, în emisiunea ‘Drum cu prioritate’ ascultăm , în ordine, fragmente din piesa ‘Idolul și Ion Anapoda’, dintr-un interviu acordat de actriță realizatorului TV Tudor Vornicu și un fragment din filmul ‘Balanța’, scena în care Leopoldina Bălănuță apare alături de Maia Morgenstern.

Leopoldina Bălănuță s-a născut la 10 decembrie 1934, la Păulești, județul Vrancea.

Fiică de preot, Leopoldina Bălănuță a absolvit, în 1957, Facultatea de Teatru și a debutat în 1959 la Teatrul pentru tineret și copii din București, devenit, ulterior, Teatrul Mic.

Este locul în care îl cunoaște pe actorul Mitică Popescu, distribuit, în 1973, într-un spectacol în care juca Leopoldina Bălănuță. Cei doi s-au căsătorit în 1977 – AUDIO 1.

‘Poldi’ Bălănuță – cum îi spuneau prietenii și apropiații – a interpretat numeroase roluri în teatru și film. A avut o carieră de 40 de ani pe scena Teatrului Mic și a Teatrului Bulandra din București.

Actrița a murit la 15 octombrie 1998.

Miercuri, 10 decembrie, în emisiunea ‘Drum cu prioritate’ ascultăm fragmente din piesa ‘Idolul și Ion Anapoda’, dintr-un interviu acordat de actriță realizatorului TV Tudor Vornicu și un fragment din filmul ‘Balanța’, scena în care Leopoldina Bălănuță apare alături de Maia Morgenstern – AUDIO 2.