Se extind protestele minerilor de la Complexul Energetic Oltenia

Numărul exploatărilor miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia unde angajații au refuzat să intre în subteran a ajuns la trei.

În total, peste 600 de muncitori protestează, nemulțumiți de nivelul salariilor.

Mișcarea a pornit miercuri dimineață și s-a extins, iar o parte dintre mineri au plecat în marș spre Târgu-Jiu pentru a ajunge la sediul companiei – transmite corespondenta Europa FM, Gabriela Mladin.

Primi care au decis să înceapă protestul au fost angajații de la cariera Lupoaia care urmau să intre în schimbul I.

S-au strâns în sala de apel și au anunțat că refuză să muncească.

Dacă inițial au fost câteva zeci de salariați, în jurul prânzului s-au alăturat protestului și cei din schimbul II, astfel încât la Lupoaia sunt în grevă 400 de angajați.

La altă carieră, cea din Roșiuța, alți 200 de mineri au hotărât să fie solidari, refuzând să intre în șut.

În cariera Jilț Nord, 50 de angajați au decis să plece într-un marș de la Mătăsari spre Târgu-Jiu, parcurgând pe jos 40 de km.

Ei sunt nemulțumiți de condițiile de muncă și de salarizare.

Minerii s-au revoltat când au aflat că, atunci când ei protestau pentru drepturile lor, liderii de sindicat au semnat contractul colectiv de muncă cu administrația, fără să-i consulte.

Deși au încercat să fie opriți chiar de către managerul Companiei, salariații au continuat protestul, anunțând că se vor strânge în fața Complexului Energetic Oltenia până când administrația va reveni asupra contractului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS