Se deschide prima expoziție de pictură și grafică a persoanelor adulte fără adăpost

Samusocial din România organizează prima expoziție de pictură și grafică a persoanelor adulte fără adăpost din București. Intitulată „Cine suntem?”, expoziția va fi deschisă la Galeria Romană între 8-13 februarie 2016.

„Cine suntem?” este o provocare atât pentru expozanți, cât și pentru public. Prin acest proiect, Samusocial lansează tuturor invitația de a-i cunoaște mai bine pe cei de lângă noi, de a-i descoperi din perspectiva calității lor de creatori de frumos. Dincolo de haine sunt oamenii, cu talentele și calitățile lor ascunse, lucruri care se vor vedea și în lucrările expuse.

Expoziția prezintă lucrări realizate de participanții la proiectul „Oameni prin artă”, organizat anul trecut de Samusocial.

„ « Cine suntem? » reprezintă o provocare atât pentru expozanţi – persoanele adulte fără adăpost care au participat la orele de atelier – , cât şi pentru public. Expoziţia ne provoacă să-i cunoaştem pe ceilalţi, să-i descoperim din perspectiva calităţii lor de creatori de frumos. Dincolo de haine sunt oamenii. Ceea ce căutăm în noi şi în ceilalţi, ceea ce ne face unici şi valoroşi este interiorul, felul cum vedem viaţa şi cum îi privim pe cei din jurul nostru, felul cum alegem să exprimăm ceea ce trăim. Privind aceste lucrări nu putem să nu ne întrebăm: cine suntem noi şi ce calităţi ascunse adăpostim în interior?”, consideră Anca Florea, coordonatorul proiectului „Oameni prin artă”, Voluntar al Samusocial din România.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS