Se dă startul la Ciclaton 2014 – pedalează pentru o cauză bună

În perioada 30 septembrie – 4 octombrie se desfășoară prima ediție Ciclaton, organizată de Fundația ADEPT Transilvania.

Timp de 5 zile, participanții vor străbate pe bicicletă un traseu de 650 de km, trecând prin 12 orașe, pentru a susține una dintre cele 3 cauze educaționale înscrise: programul ‘Și eu vreau la școală’ al SOS Satele Copiilor Cisnădie, ‘Dă-ți pasiunea mai departe!’, parte din programul educaţional ‘Ajungem Mari’ al Asociaţiei Lindenfeld, sau ‘Media Lab’, un proiect al Universității Alternative.

Pentru fiecare dintre cele trei cauze pedalează atât ciclişti de anduranţă (cei care se înscriu pentru a parcurge traseul integral), cât şi temerari (cei care aleg diverse segmente de traseu pe care să pedaleze). La Ciclaton 2014 s-au alăturat 14 cicliști de anduranță. Pentru cicliștii temerari care pot participa doar parțial, există până la 30 de locuri disponibile, în funcție de segment.

Ciclaton va aduce împreună oameni pasionați de mersul pe bicicletă și susținători inimoși, în jurul unor proiecte care propun un sistem de valori centrat pe ideea ca educația îmbogățește. Cauzele competiției vor putea fi susținute de către publicul larg prin contribuţii raportate la numărul bătăilor inimii ciclatoniştilor de anduranţă, dar și prin donații fixe către ciclatoniştii temerari.

Înscrieri și mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe www.ciclaton.ro.

‘Ciclaton este inițiativa a doi voluntari, pasionați de ciclism, care și-au dorit foarte mult să își transforme pasiunea într-o activitate utilă pentru comunitate. Prin Ciclaton și-au dorit să susțină cauze sociale, să încurajeze implicarea activă în comunitate și să promoveze un stil de viață sănătos. Sperăm să avem alături cât mai mulți susținători ai proiectului și, împreună, să reușim să mișcăm lucrurile, pedalând din inimă la Ciclaton’, a declarat Cristi Gherghiceanu, Președinte Adept Transilvania.

Turul complet al Ciclaton 2014 va începe și se va încheia în București și va trece prin 12 orașe, printre care Târgoviște, Ploiești, Bran, Brașov, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe. Festivitatea de final va avea loc la Roaba de Cultură din Parcul Herăstrau.