Se circulă în condiţii de lapoviţă şi ninsoare. În toate zonele de munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă consistent

Meteorologii atenţionează că pe parcursul zilei de duminică ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în nord, nord-est, centru şi trecător în vest.

Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăşi 50…60 km/h, iar la munte şi pe parcursul zilei de duminică şi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova vor fi rafale de peste 60….70 km/h.

Până la ora 22, în regiunile nordice şi centrale vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ, în nord-est vor fi precipiaţii abundente sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de peste 50…60 km/h.

În toate zonele de munte va ninge, se va depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

În judeţul Cluj, pe DN1-E60, la km 506, pe raza comuneiCăpușu Mare, la intrare în localitatea Dumbrava, din cauza zăpezii depusă pe carosabil, două autocamioane au derapat. Încă nu s-a reuşit mutarea acestora în totalitate, însă s-a dat drumul la trafic numai pentru autoturisme, care circulă alternativ. Se acţionează în continuare pentru deblocarea drumului în totalitate. Nicio persoană nu a fost rănită.

În judeţul Gorj, pe DN67C Novaci – Rânca, între km 22 şi34, pe carosabil s-a depus un strat subţire de zpadă (1 cm). Se acţionează cu două utilaje de deszăpezire şi împrătiere a materialului antiderapant.

Pe DN66 Bumbeşti Jiu – Petroşani, se semnaleazăprecipitaţii sub formă de lapoviţă.

În judeţul Hunedoara,traficul rutier este întrerupt pe DN7, la km 397, pe raza localităţii Mintia, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate două autovehicule.

În judeţul Vâlcea, înaceastă dimineaţă, în intervalul orar 6:30- 8:30, traficul rutier este întrerupt pe viaductul Cârligu Mic (peste Malul Lacului la Cozia), situat pe DN 7 la kilometrul 200+615 de metri , în vederea înlocuirii grinzii marginale a viaductului.

Poliţia Rutieră recomandăconducătorilor auto ruta ocolitoare Bucureşti – Ploieşti – Braşov – intersecţie DN1 cu DN7, Veştem.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS