Se cauta doi tineri care sa lucreze la ONU

Aveti pana in 25 de ani si doriti sa lucrati la ONU? Ministerul Tineretului și Sportului caută un băiat și o fată care să reprezinte România la New York în cadrul Adunării Generale a ONU şi în Comisia pentru Dezvoltare Socială.

Se pot înscrie tineri cu vârste între 18 și 25 de ani. Data limită este 17 august. Până atunci, cei interesați trebuie să trimită pe adresa international@mts.ro, următoarele documente: formularul de înscriere disponibil pe site-ul MTS; un CV redactat în limba română, în model Europass; o scrisoare recentă de recomandare, dar și un eseu de maximum 1.000 de cuvinte, în limba engleză sau franceză. Tema eseului poate fi aleasă din domeniile: tineretul şi rolul său în cadrul procesului de dezvoltare sustenabilă, Agenda 2015 pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, problematica globalizării, antreprenoriat, dialog inter-cultural, recunoaşterea educaţiei nonformale, includerea socială a tinerilor dezavantajaţi și cetăţenie activă – participare la viaţa comunităţii.

Important de știut, Ministerul acoperă doar cheltuielile de transport internaţional şi cazarea la Misiunea Permanentă a României pe lângă Naţiunile Unite. Costurile pentru taxa de viză, asigurarea medicală, dar și pentur masă vor fi suportate de cei doi tineri care vor participa la program.